Hur kan hållbar hästhållning se ut?

Här skriver jag, Tina Kolhammar. Jag lever med min familj, hästar, katter, höns och alla andra individer här på Fridhem, en 20 hektars gård i Åled utanför Halmstad, Halland. Här tänker jag att mina frågor, funderingar och tankar ska få konkretiseras. Med andra ord, förvänta dig inte expertkunskap här, utan snarare ett nyfiket angreppssätt och mycket experimenterande.

Allt har sin start i två insikter:
– Den första insikten är att om jag värnar om en individuell häst (vilket jag såklart gör) så kan jag inte göra det utan att också värna om allt annat i vår omgivning – gräset, vattnet, insekterna, människorna.
– Den andra insikten handlade om den ännu större miljön och klimatet, om de sex hästar som lever här utgör en belastning för miljön på grund av beslut som jag fattar kring deras liv så är det svårt att rättfärdiga att ha dem här. Men tänk om de istället kan vara en del av lösningen, om jag gör andra och bättre val?

Välkommen hit! Jag hoppas att du som läser vill bidra med dina tankar och kunskaper i kommentarerna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *